PicoPix projector voor op zak

Net als met computers, telefoons en filmcamera’s zijn projectoren steeds kleiner en compacter geworden. Voordat we de Philips PicoPix projector gaan bespreken, duiken we nog even in de geschiedenis van de projector, ook wel beamer genoemd. Want wanneer verschenen deze apparaten ook al weer op de markt?

Geschiedenis van de projector

Nou dat is op zich nog niet zo heel lang geleden, maar beamers hebben een gedeelde geschiedenis met camera’s. En hierover werd al in de 4de eeuw voor Christus over geschreven door Grieken zoals Aristoteles en Euclides.

Maar wij pakken de draad op in de 20ste eeuw. Want in de jaren ’80 werd de trend ingezet dat computers gebruikt werden voor presentaties tijdens vergaderingen of andere gelegenheden. Dit ter vervanging van de conventionele projectors zoals de slide projector of overhead projector.

Deze trend leidde tot een toenemende vraag naar videoprojectors die op gemakkelijke wijze op een computer aangesloten kon worden. De afbeeldingen konden hierdoor rechtstreeks van een pc naar een  scherm geprojecteerd worden. De digitale beamers hebben inmiddels de wereld verovert. En zoals gezegd ze worden steeds kleiner!

De moderne Beamer stop je in je zak

Vandaag de dag wil je een projector eenvoudig aansluiten op allerlei hedendaagse gadgets zoals de iPod, tablets, digitale camera’s of smartphones. Met de compacte en lichte Philips PicoPix 3610TV is dit allemaal mogelijk. Deel foto’s, films en andere bestanden altijd en overal met HD kwaliteit op een beeldoppervlakte van wel 305 cm (120″) groot.

Verder beschikt de PicoPix projector over draadloze verbinding via wifi of DLNA om computer bestanden te streamen. De besturing van deze zakprojector doe je op het geïntegreerde touchpad aan de bovenzijde. Nog makkelijker is het om het apparaat te bedienen via je smartphone of tablet. Zowel voor iOS als voor Android is er een app beschikbaar.

Verdere kenmerken voor dit geweldige apparaat:

  1. er zit een interne accu in met langdurig vermogen. Met één keer opladen kun je maar liefst 2 uur achtereen genieten van films, foto’s en muziek.
  2. de PicoPix projector kan als hotspot worden ingesteld om andere apparaten met elkaar te verbinden.
  3. maak gebruik van de geïntegreerde webbrowser waarmee je rechtstreeks online kunt gaan zonder een Smartphone of Notebook te verbinden.
  4. door de geïntegreerde MP4-speler kan alle veelgebruikte video- en audio-indelingen vanuit het interne geheugen van 2 GB of vanaf een USB-stick of geheugenkaart worden afgespeeld.

PicoPix projector is een waar hoogtepunt voor zakelijk en niet-zakelijk gebruik

Wat ons betreft is de PicoPix projector als gadget een hoogtepunt. Het behoort naar ons idee in ieder geval tot de standaard uitrusting van iedere zichzelf respecterende zakenman, zzp-er en manager. Dus koop de Philips PicoPix 3610TV mini projector zo snel mogelijk. Nou vooruit, ook dan een beetje voor de fun!

Auteur: Franklin

Franklin is afgestudeerd in de Gadget-arische sector en is ook nog eens life hacker. Hij schrijft naast blog artikelen voor deze gadgetsamsterdam.nl ook als gast blogger op buitenlandse tech websites. Met name gadgets gerelateerd aan sport en voor buiten gebruik vallen bij hem in de smaak. Niet dat hij zelf zo veel sport of buiten is, maar juist met dit soort gadget krijgt hij nog eens frisse lucht.

Geef een reactie