Met Livescribe Smartpen naar digitale wereld

De Livescribe Smartpen is een gadget die in 2008 de wereld in is gekomen. Met het apparaatje  kan je schrijven. Tjee, dat is nieuw hoor ik je denken! Maar onder het schrijven neemt het ook geluid op en wordt het geschreven woord ook gedigitaliseerd. Nog even een link met een app als Evernote en al je werk is digitaal bewaard.

Er zijn wat jaren voorbij gegaan en Livescribe heeft naast de Pulse nog drie versies op de markt gebracht. Dit zijn de Echo (2010), Sky (2012) en Livescribe 3 (2013). De pen wordt geleverd met een notitieblok (Dot Paper), waardoor geluid en schrift gebundeld wordt. Het notitieblok met vele kleine puntjes zorgt voor de handschriftherkenning.

Wat is er handig aan een Livescribe Smartpen?

Met de Livescribe smartpen schrijf je met inkt op papier, synchroniseer je de aantekeningen naar een laptop (Windows/Mac), Evernote account of iPhone/iPad. Naast de hand geschreven notities op je digitale apparaat, beschik je ook nog eens over de bijbehorende audio. Je klikt ergens de aantekeningen aan en je hoort wat er precies op dat moment is gezegd. Zorg wel dat je de voor jou juiste Smartpen keuze maakt!Watch movie online Get Out (2017)

  • De Livescribe Smartpen 3 is volledig iOS7 georiënteerd en werkt via Bluetooth. Bijgeleverd is dan ook een eigen app (incl. handschriftherkenning). De export formaten zijn hier zeer compleet (o.a. Dropbox, Twitter en Facebook). Nadeel is dat audio alléén door connectie met een iPad/iPhone kan worden opgenomen en afgespeeld.
  • Dan heb je nog de Livescribe Echo met wat minder opties in het delen en versturen van de noties en  met een eigen Livescribe Desktop software voor windows/mac. Overzetten van info kan alleen met USB. Handschriftherkenning gebeurt d.m.v. Myscript maar moet extra aangeschaft worden.
  • Mijn voorkeur gaat uit naar de Livescribe Sky. Transfer van info gaat via Wifi of USB. Hoewel fan van Apple producten is het extra aankoppelen van een smart apparaat een extra handeling. Dat je hierdoor de mogelijkheid tot handschriftherkenning verlies is een keuze.

Dot Paper naar eigen behoefte zelf maken

Even los van de smartpen. Je kan zelfs een eigen Dot Paper notitieblok maken. Geheel naar eigen smaak. Voorwaarde hiervoor is een printer die 600 dpi aan kan en Adobe postscript ondersteunt.  Als je even verder denkt dan zijn de toepassingen van de smartpen legio.

Bijvoorbeeld voor in een zwembad waarbij de badmeester per kind aantekeningen maakt en dit op een website beschikbaar stelt voor ouders/verzorgers. In een ziekenhuis waar artsen tijdens hun rondes langs patiënten aantekeningen schrijven. Op kantoor waar de vergader notulen in een standaard formaat geschreven wordt.

Slimmer door de Livescribe smartpen?

Uit een Princeton en UCLA studie is gebleken dat door het maken van goede handgeschreven aantekeningen met bijbehorende gesproken woorden je beter stof onthoudt. Livescribe Senior Science Adviseur Andy Van Schaack, Ph.D zegt over dit onderzoek het volgende:

Note taking is a common practice, but it’s a skill that not everyone performs equally well due to differences in training and access to tools. Scientific research supports our intuition: Taking good notes, and reviewing them in the future, produces better outcomes—in the classroom and in the workplace.

 Extra service door Livescribe

PenCast is een Livescribe connect service om notities en audio te versturen. Dit kan via email, Evernote, Facebook, Google Docs en andere manieren. Een andere mogelijkheid is om een interactieve Pencast PDF te maken. Deze PDF kan je dan weer met Adobe Reader (v10 of hoger) gelezen en beluisterd worden.

Kijk naar een review film van de Livescribe smartpen 3 op Youtube.

Auteur: Ellen

Ellen heeft een passende titel. Ze is Master in Nerd Management en blinkt uit in het onder tafel kletsen van collega nerds op seminars en congressen. Ze is net zo sterk met woorden als het uitpluizen hoe gadgets werken. Binnen ons team zorgt Ellen er voor dat de artikelen luchtig blijven en voor de verdeling van gadgets. Het redactionele deel van deze blog komt geheel voor haar rekening.

Geef een reactie