Easybreath voor snorkelaars

Tribord EASYBREATH de nieuwste snorkel sensatie

Een gadget voor onderwater, nu al bekroond met de Oxylane innovation Award 2014! Als je  de afbeelding van de Easybreath bekijkt, dan denk je meteen aan de sci-fi film “The Abyss” uit 1989. Daarin werd een futuristische duikhelm gebruikt waarin je 180 graden kon kijken. Nu dus 15 jaar later een soortgelijk gadget voor snorkelaars. Het full-face snorkelmasker is ontwikkeld door een Frans watersport bedrijf Tribord. Jacques Cousteau zou het geweldig hebben gevonden.

De voornaamste hindernis voor snorkelen is de moeilijkheid om met een snorkel onderwater te ademen. Het ademhalen door je mond is onnatuurlijk en het mondstuk van de snorkel wordt soms als ongemakkelijk en onhygiënisch ervaren. De innovatieve Easybreath zorgt ervoor dat ademhalen onder water net zo gemakkelijk en natuurlijk is als op het land!

En er zijn nog een aantal bijkomende voordelen. Door de voorziening van een gescheiden dubbele luchtstroom beslaat het masker niet. Dus je hoeft niet steeds je masker schoon te maken. Er is een speciaal afsluitingsmechanisme ingebouwd die sluit als de snorkel onder water omt. Ook geen zoutwater meer dat per ongeluk wordt ingeslikt. Het uiteinde van dit mechanisme is ook nog eens fel oranje gekleurd en daardoor goed zichtbaar in het water.

Waar is de EASYBREATH te koop?

Vooralsnog alleen bij Tribord.com zelf of bij Decathlon.nl, maar op het moment van schrijven is de L/XL maat niet voorradig. De prijs in de Nederlandse winkel is €39,95.

Hoe weet je welke maat je hebt?

Het is heel belangrijk om de juiste maat te kiezen. Een te kleine Easybreath zit niet comfortabel en met een te grote Easybreath kan er water in het masker lopen. Er zijn 2 maten verkrijgbaar en volgens de ontwikkelaar wordt hiermee 90% van mannen en vrouwen gezichten mee afgedekt.Watch Full Movie Online Streaming Online and Download

  • Small – gebruikelijk voor vrouwen en tieners: S/M
  • Large – gebruikelijk voor mannen: L/XL

Het beste is om een masker uit te proberen bij een leverancier. Een masker is geschikt als het op je gezicht is gezet en er geen ruimte meer zit tussen de kin en de siliconen mantel bevestiging. Mannen met een baard kunnen problemen krijgen doordat de siliconen mantel niet met de huis aansluit. En mensen met lang haar dienen ervoor te zorgen dat er geen haren tussen het voorhoofd en het masker zit. In beide gevallen stroomt er water in het masker.

Snorkelen op exotische locatie

Als je gaat snorkelen op een mooie duiklocatie, doe jezelf een plezier en neem dan alsjeblieft de Easybreath mee. Verkrijgbaar in zeer fashionable kleuren en voor een prijs waarvoor je het zeker niet hoeft te laten. Wat hebben we lang moeten wachten op deze prachtige uitvinding.

Auteur: Sandra

Sandra is afgestudeerd in de Geek-ologie. Al van jongs af aan is ze geïnteresseerd in gadgets. Op de kleuterschool was ze niet bezig met knippen, plakken en kleuren, maar met het onderzoeken hoe de verwarmingsknop werkte en waarom er alleen lijm uit de bovenkant (of onderkant, net hoe je het ziet) van de tube komt. Dat probeer je dan uit door er meerdere gaatjes bij te prikken. Deze aandrang om te onderzoeken en uit te vinden heeft ze nog steeds.

Geef een reactie