Babyshower organiseren

Als er iets is wat wij leuk vinden dan is het een feestje! De babyshower is verreweg mijn favoriet. Zo vertelde mijn beste vriendin mij recent dat ze zwanger is. Ze is daarmee de eerste in een grote vriendenclub die “the happening” gaat mee maken. Voor mijn werk organiseer ik wel eens evenementen en ik wist: hier komt een babyshower.

Baby uitzet

Maar voordat het zover is, heeft ze samen met haar man nog het een en ander te doen. Als jong stel zonder kids heb je niets in huis wat maar enigszins gericht is op een baby. Het kopen van een compleet nieuwe baby uitzet (ik weet niet of dit het juiste woord is, maar je begrijpt wat ik bedoel) kost een aardige duit.

Gelukkig helpen ouders en schoonouders met wat grotere aankopen. Van de ene opa & oma in spé de kinderwagen en van de andere opa & oma de inrichting van de babykamer. Denk aan een commode, kledingkast en natuurlijk de wieg. Via Whatsapp werd ik voortdurend op de hoogte gehouden van ieder aankoop. En dat kwam goed van pas.

Babyshower vieren

Zodra ik hoorde dat ze zwanger was, wist ik dat ik een babyshower voor haar ging organiseren. Hier had ik wel eens over gelezen. En het is een feest dat ik zelf, als het ooit zover komt, ook zou willen. Maar hoe organiseer je een Babyshower?

Dat was dus een avondje digitaal rondstruinen. De meeste info vond ik op Amerikaanse websites. Wist je dat de babyshower daar is geïntroduceerd door een Duitse immigrant? En er zijn zowaar allerlei babyshower etiquette.

Gezelligheid, aandacht voor de aankomende moeder, spelletjes en vooral leuke cadeautjes. Dat is waar een babyshower om draait!

Stappenplan voor babyshower

Op een Nederlandse website “babyshowergids.nl” kwam ik een uitgebreid babyshower stappenplan tegen. Erg handig en vooral omdat je hierdoor op ideetjes wordt gebracht. Aangezien mijn vrienden van zeilen houden, hebben we hier het babyshower thema van gemaakt.

Auteur: Claudia

Claudia is als ware sportfanaat alleen geïnteresseerd in gadgets als die haar (sport)presentaties verbeteren. Uitgerust met een bepakking waar ze bij defensie trots op zouden zijn, loopt ze vele tochten. Of dat nu marathons, heuvellopen of wandeltochten zijn, niets is haar te gek. Ook loopt ze daar waar er helemaal geen paden zijn. En dan blijken de meegenomen hulpmiddelen altijd van pas te komen. Na al die inspanning vindt ze menig inspiratie om weer een artikel te schrijven.

Geef een reactie